LANGUAGES En Be Fr

Dankzij Ya en haar naalden werd ik verlost van hoofdpijn, nekklachten en acné. Bovendien kreeg ik naast de acupunctuur behandelingen ook goede adviezen waardoor ik een groot aantal kilo's verloor. Door de acupunctuurbehandelingen krijg ik meer energie en een betere nachtrust. Kortom, ik voel mezelf meer in balans. Ik zou het niet meer kunnen missen! 

Soraya, Tervuren

Na een operatie aan mijn schouder, bleek mijn andere schouder overbelast, met gevolg, een constante pijn en een slechte nachtrust.
De dokter gaf mij een inspuiting met cortisone, dit bracht echter maar tijdelijk verlichting.
Na 5 accupuntuur sessies ben ik volledig hersteld, heb geen pijn meer en ik voel me alsof ik de wereld aankan.

Martine, Tremelo

Ik ben door mijn huisdokter naar Ya Qian gestuurd toen ik Zona had.

Na 4 sessies was ik van de zona verlost.

Een jaar later kreeg ik te kampen met een zwaar geval van stress eczeem op m'n handen.

Na één sessie was er reeds een merkelijk verschil.

Omdat al mijn kwalen stress gerelateerd blijken te zijn, blijf ik om de 6 weken gaan en voel mij sindsdien veel beter en heb geen last meer van kwaaltjes.

Lesley, Tremelo

langs deze weg willen wij-Van Roey tim-Hugo-en Maria onze oprechte dank betuigen voor het prachtige werk dat U voor ons heeft verricht.Mijn voetkwetsuur;mijn echtgenote voor haar hartproblemen en colesterol.Bijzonder voor tim zijn epellepsie is er een grote vooruitgang geboekt.Dank zij uw kundigheid en  bekwaamheid is tim terug op de goede weg qua herstel.Wij zullen niet nalaten mondelinge reclame te maken voor uw praktijk en nog vele patienten naar U toesturen.

Oprechte dank voor alles en blijf zelf ook gezond,zodat wij nog heel lang terecht kunnen bij een vakbekwame dokter die nog ECHT mensen kan helpen

Hartelijk dank en tot weldra

maria Hugo en tim, Heist-op-den-berg

Reeds meer dan 20 jaar lijdt ik aan zware rugproblemen, bilaterale spondylolyse

5L – 2S. Waarschijnlijk veroorzaakt door een ski ongeval.

Dit maakt dat mijn levens kwaliteit sterk is verminderd. Het stilstaand rechtstaan is pijnlijk, het te lang wandelen of gaan, niet meer dan 1 uur wordt heel pijlijk, het zitten is pijnlijk, zeker op harde oppervlakten, sporten kan niet meer, noch fietsen.

Ieder morgen sta ik op met pijn in de onderrug, en kom krom gebogen uit het bed, ik kan de dag niet door zonder pijnstillers en ontstekings remmers te gebruiken. 

Gedurende al die jaren heb ik in behandeling geweest bij kinesitherapeuten en ostheopaat. 

De chirurgie ziet in mijn geval een operatie niet zo zitten, alleen een ijzeren staaf die de wervels zou blokkeren kan gedaan worden, maar ze staan hiervoor niet te springen om dit te doen. 

Eventueel zijn mijn vooruitzichten om in een rolstoel te moeten, daar de rugpijn naar de benen overgaat, en ik moeilijk begin te stappen.

Met het verloop van jaren is daarbij een rechts draaiende scoliose opgetreden, die de pijn nog vermeerderd.

Ook door al die jaren medicatie te gebruiken heb ik maagproblemen opgelopen, een zeer gezwollen maag, de nieren en de lever werkte ook onder de waarde, dit is door bloedonderzoek vastgesteld.

Tot dat …. Ik de acupunctuur ontdekte en bij Mevr.Ya Qian een afspraak kon hebben. 

Nu ben ik zo’n 6 maanden bij haar in behandeling en kan nu zeggen dat ik bijna zonder pijn kan leven. Ik moet natuurlijk oppassen wat ik doe, maar ik kan U verzekeren dat mijn levenskwaliteit en energie drastisch zijn verbeterd. 

De maag is ook veel beter en ontzwollen.

De behandelingen waren tot nu toe heel pijnlijk, tot tranen toe, maar nu is de behandeling zeer goed te verdragen, en kan ik zelfs genieten van een energetische massage. 

Ik ben door dit alles ook veel opgewekter daar de pijn mijn energie niet meer leegpompt.

3 maand geleden ben ik zwaar gevallen en een hersenschudding opgelopen. Dit was wel een terugval in de vooruitgang van mijn genezing. Zonder dit voorval zou ik al vroeger in balans geweest zijn, nu heeft het wat langer geduurd.

Met al mijn dank en respect aan Mevr. Ya Qian

Erna , Begijnendijk

Drie jaar geleden werd ik opgenomen in het hospitaal voor angstaanvallen en dissociatieaanvallen, een psyciatrische aandoening waarbij je in het verleden vast komt te zitten. De vele aanvallen lieten me ook achter met een zware depressie, en het gevoel dat ik nergens meer toe in staat was. Ik ging in en uit het hospitaal, en toen ik eind maart dit jaar nog eens binnengebracht werd op spoed wegens zware constipatie vanwege de stress, besloot ik  op zoek te gaan naar andere methodes. Ik nam op dat moment al hopen medicatie, voor angst, depressie, dissociatie, maag, darmen, chronische onstekingen aan de tenen etc. Ik wou gewoon niet nog meer pillen, ik was nog maar 22. Na wat zoekwerk bij ik uitgekomen bij Ya Qian, oorspronkelijk dus voor constipatie. Meteen de dag van de behandeling had ik diarree, iets was in jaren niet meer was voorgekomen. Maar Ya waarschuwde me dat dit ups en downs zou kennen. En inderdaad, constipatie kwam terug. Om na wat schommelingen na twee maanden volledig te verdwijnen. Maar ook de rest begon te veran deren. Ik had geen angstaanvallen meer, en ook de depressie, het maandenlang binnenzitten, begon zich langzaam op te lossen. In de maanden erop ben ik dan ook langzaam, en in samenspraak met mijn psychiater, begonnen alle medicatie te reduceren. Nu, een goede vier maand later, ben ik bijna van al mijn medicatie af, als alles volgens plan verloopt neem ik over een vijftal weken niks meer. Vooral de methode van de acupunctuur, het geholpen worden je eigen lichaam te genezen, samen met de kruidenthee, heeft bij mij echt wonderen verricht. In september begin ik terug een aantal uren in de week te studeren. Het zal nog wel even duren eer ik er helemaal bovenop ben, na drie jaar uitliggen kost het je redelijk wat moeite om terug de draad op te pakken, maar ik ben vol goede moed.

A.D, Kessel-Lo

Ik leerde dokter Ya Qian kennen  via een vriendin . Op dat ogenblik was ik ten einde raad vermits ik te maken had met zware migraine -aanvallen. De klassieke , geneeskunde  bood weinig oplossingen. Pijnbestrijding met zware medicijnen bleek de enige mogelijkheid om toch een beetje normaal te kunnen leven. De bijwerkingen van deze middelen waren echter enorm en de frequentie van inname nam alsmaar toe. Ik kreeg andere klachten.

Dokter Ya Qian besprak de behandeling .Vooral in het begin was deze vrij intensief :elke dag kruidenthee, éénmaal per week een acupunctuursessie van ongeveer twee uur, maar reeds snel was er een merkbare verbetering. De migraine-aanvallen bleven komen maar duurden minder lang en waren minder pijnlijk.

Een jaar nadien mag ik stellen dat migraine tot het verleden behoort  Ik leerde een arts kennen met een enorm doorzettingsvermogen, de wil om haar patienten te helpen , een immense beschikbaarheid en vooral een enorme kennis en professionalilteit. 

Mijn echtgenoot liet zich ondertussen ook behandelen vermits hij cortisone -inspuitingen moest krijgen tegen pijn in zijn schouder .Na 5 sessies zijn de resultaten uitstekend. Ook mijn echtgenoot is vol lof over de behandeling en had dit nooit verwacht.

Wat me wel van het hart moet is dat dokter Ya Qian de derde acupuncturiste waarbij ik in behandeling ging en de verschillen zijn enorm. De eerste twee personen hielden het bij een sessie van 30 minuten, ze gebruikten botte naalden en hun behandeling had geen enkel resultaat en was bovendien pijnlijk.Mijn oorspronkelijk geloof in de accupunctuur nam een ernstige duik.Gelukkig mocht ik daarop kennis maken met échte acupunctuur. Ik ben in de toekomst dus ook van plan om op regelmatige basis dokter Ya Qian te blijven bezoeken daar ik niet enkel verlost ben van mijn migraine-aanvallen maar mijn algemene fysieke en geestelijke conditie is ook opmerkelijk verbetert, waarvoor dan ook mijn oprechte dank.

M. Peeters, Kessel-Lo

Sinds mijn puberteit heb ik enorm veel last van hoofdpijn. Niet alleen spanningshoofdpijn maar ook zware aanvallen van migraine waren geregeld mijn deel. Ik hoef u dan ook niet te vertellen dat het (mis)bruik van pijnstillers gigantische proporties aannam. Zeker in stresssituaties zoals bijvoorbeeld tijdens examenperiodes. Ook een zeer druk beroepsleven met heel onregelmatige werkuren en hectische deadlines zijn voedingsbodems van spanningshoofdpijn. Lange tijd heb ik gezocht naar manieren om mij van de hoofdpijn af te helpen; onder andere krakers en osteopathie passeerden de revue. Helaas met weinig of geen resultaat in mijn geval.

Voor spanningshoofdpijn en migraine kan ik absoluut de behandeling van dokter Ya van harte aanbevelen. Haar behandeling, in combinatie met de door haar voorgeschreven kruidenthee, hebben me echt geholpen. Ze past dus acupunctuur toe, ook in combinatie met massage. In het begin was de behandeling heel intensief, zeker één behandeling per week, nu kan er reeds afgebouwd worden tot ongeveer één behandeling om de drie weken. De hoofdpijn is alleszins fel verminderd en het gebruik van pijnstillers is absoluut tot nul herleid. Ik kan u dus absoluut  en in eer en geweten dokter Ya aanbevelen. Bij mij heeft het absoluut geholpen en mijn migraine-aanvallen zijn ronduit spectaculair gedaald.

Ondertussen heb ik ook mijn moeder kunnen overtuigen om contact op te nemen met de dokter. Zij brak in februari laatstleden haar rechterpols en de revalidatie verliep ronduit dramatisch. Ze bleef pijn hebben in de gebroken pols en ook het draaien ervan was dramatisch verminderd. Na amper twee bezoekjes van de dokter is de pijn in haar rechterpols reeds fel verminderd. Ook de mobiliteit van de rechterpols is spectaculair verbeterd. Ook mijn moeder is enorm tevreden van de behandeling door dokter Ya.

En voor diegenen die nog mochten twijfelen: acupunctuur doet absoluut geen pijn!!!!!!!!

André , Wilsele

Sinds November 2007 ben ik client bij Ya. Ik kwam bij haar met een scala van klachten, om te beginnen een hardnekkige allergie.  De allergie was de oorzaak van steeds terugkerende sinus-, oor-, en keelontstekingen. Ik heb ook een milde vorm van astma. Door de genoemde ontstekingen ontaarde dit regelmatig in een longontsteking, welke dan moest worden behandeld met antibiotica en cortisonen. Ook de menopauzeverschijnselen speelden flink op. 

Tijdens mijn eerste bezoek aan Ya stelde zij voor eerst te detoxen. Door het langdurig gebruik van medicijnen was het belangrijk dat het lichaam schoon werd. De eerste keer kreeg ik een lichte acupunctuurbehandeling, kruiden voor het detoxen en de menopauze, en capsules om het immuunsysteem te verbeteren. De tweede keer was de acupunctuurbehandeling langer. Gedurende 3 maanden ging ik voor een wekelijkse behandeling. In deze periode werd de hoeveelheid capsules voor het immuunsysteem  wat afgebouwd, de kruiden bleven onveranderd. In December 2007 en Januari 2008 kreeg ik nog flinke oorontstekingen, die ik nu echter zonder antibiotica te boven ben gekomen. Andere verschijnselen van de behandeling waren een dagelijkse stoelgang, goede nachtrust, meer energie, een verbeterde weerstand en een verlichting van de menopauzeverschijnselen.

Inmiddels is het Juli 2008 en ik ga nu eens per 3 weken voor acupunctuur naar Ya. Ik gebruik verder alleen nog de capsules voor het immuunsysteem. Samenvattend kan ik zeggen dat ik me na vier jaar weer gezond en energiek voel. Ya heeft mijn lichaam weer in balans gebracht waardoor het in staat is ontstekingen aan te vallen zonder dat ik daarvoor medicijnen moet gebruiken.  

Maria,Linden

Ik ben 42 jaar, vrouw, en heb migraine van mijn 35 jaar ongeveer 1 a 2 keer per maand. De eerste jaren kon ik die nog behandelen met medicatie, maar het voorbije jaar werd het erger en erger.  Dit is de 2de keer dat ik hulp inroep van een acupuncturist. Bij de eerste had ik na 5 behandelingen nog geen resultaat en ben ik ook gestopt. Bij Ya Qian heb ik nu 5 beurten gehad. Ik heb geen migraine aanval meer gehad. Enkel  1 keer hoofdpijn en deze kon ik met medicatie bestrijden.

Verpleegster Hilde, Bertem

Toen ik in maart voor de eerste keer bij dokter Ya kwam, had ik eigenlijk redelijk wat klachten: regelmatig maagpijn, last van slechte adem, op tijd en stond hoofdpijnen. Het allerergste waren de uitstralingspijnen in mijn been ten gevolge van een hernia.

Ik kan met zekerheid zeggen dat de behandelingen helpen omdat ik het zelf ondervonden heb. Nu 3 maanden later heb ik geen uitstralingspijnen meer, ook de hoofdpijn is over, maaglasten zijn zeer sterk verminderd en ik heb geen last meer van slechte adem.Als ik dit niet zelf lichamelijk ondervonden had, zou ik dit niet op papier durven zetten.

Volhouden is de boodschap en natuurlijk is dit niet kosteloos, maar het resultaat is er. Ik kan verder zonder pijn!

Marleen, Oud-Heverlee

Enkele jaren geleden was ik plots kreupel langs rechts. Bloedonderzoek toonde aan dat er een infectie was en een antibioticakuur zorgde er voor dat de bloedwaarden weer normaal werden. Toch bleef er nog een rest over. Gedurende een zware inspanning was alles normaal, maar na wat rust had ik soms zware startproblemen  met een erge pijn in de rechtervoet. Soms moest ik 5m stappen en dan was alles weer normaal, soms moest ik wel 100m stappen eer alles terug in zijn normale plooi was.RX-onderzoek en een echo konden geen aanwijsbare oorzaak aantonen. Dan maar behelpen met Voltare als de pijn te erg werd.

Door een gelukkig toeval kwam ik in contact met de acupunctuur van  Dr.Ya Qian. Na twee sessies was er verbetering maar een mirakel was er nog niet gebeurd. De toestand schommelde nog erg fel. Na de derde behandeling werd er zeer drastisch opgetreden. Totaal verbod op bier, wijn of andere alcoholhoudende dranken te drinken. In plaats daarvan moest ik ’s morgens en ’s avonds een afschuwelijke the drinken als ondersteuning van de acupunctuurbehandeling. Als lijfstraf kan dit wel tellen. Met veel tegenzin heb ik me aan het opgelegde regime gehouden en nu zijn de verbeteringen wel spectaculair en ook veel stabieler tussen de behandelingen in. Zoals de politiekers zo dikwijls zeggen denkt ik dat nu het einde van de tunnel in zicht is en heb ik goede hoop om binnenkort van mijn ellende af te zijn.

Julien, Aarschot

Ik had al gedurende enkele jaren een blijvende rugpijn die maar niet was te genezen ; gevolg zeker van ouderdomsslijtage, een slechte houding voor de computer, veel autorijden etc. De dokters schreven alleen pijnstillers voor die echter niet echt genazen. Dank zij de acupunctuurbehandeling, de bijhorende energieke massage en de the kwam er geleidelijk aan beterschap zodat ik geen pijn meer voel. Ik kan zulke acupunctuurbehandeling dan ook alleen maar aanbevelen.

G.V, Herent

Al meerdere keren ben ik behandeld met acupunctuur maar mijn ervaringen waren meestal niet goed. Dit veranderde toen ik bij Ya terechtkwam. Zij beheerts haar vak als geen ander.De resultaten die zij met deze geneeswijze behaalt, grenzen aan het ongelooflijke. Bovendien is zij eer toegewijd en erg betrokken en meedevoelend tov haar cliënten. Ik ben dan ook heel blij dat ik nu bij haar in behandeling ben. 

Suzy , Leuven

Het effect dat de acupunctuurbehandelingen van Ya op mij hebben is verbijsterend.
Na mijn zwangerschappen geraakte ik mijn overtollig gewicht niet kwijt en de huid op mijn buik zag er uit als gecraqueleerd papier. Nu, na 4 behandelingen is mijn gewicht weer normaal en mijn huid ziet er ongelooflijk veel beter uit. Ook mijn algemene energie is toegenomen. Mijn moeder had me aangeraden naar Ya toe te gaan. Eerst was is weigerachtig. Ik was, na vroegere ervaringen, bang voor naalden. Maar die vrees was snel voorbij. Je voelt het nauwelijks wanneer Ya de naalden plaatst. Ik ben nu dus zeer tevreden dat ik de raad van mijn moeder gevolgd hebt.

Veerle , Aarschot

Al verschillende jaren probeer ik mijn darmproblemen te genezen. Antibiotica heeft niet geholpen, ik probeerde zoveel verschillende medicatie en therapieën, echter zonder resultaat. Ik bezocht homeopaten, dokters,…allen zonder positief gevolg.
Nadat men mij had verteld dat ik IBS had, besloot ik bij Ya een intensieve accupunctuursessie te ondergaan. De verbetering na enkele beurten was opmerkzaam. Mijn symptomen verdwenen na enkele weken nadat ik accupunctuur en kruidentherapie kreeg van Ya. Ik heb veel meer energie en een grotere immuniteit gekregen.
Sterk aanbevolen !

Beata. P, Linden

Op 1 januari 2007 woog ik 109 kilogram. Met een BMI ( Body Mass Index) van 37 had ik op dat ogenblik 34 vreselijke kilo’s overgewicht. Vier weken later waren dat er nog maar 27.
Ik ben al vaak op dieet geweest, en alles heb ik geprobeerd : weight watchers, diëtiste, proteïnedieet en zelfs ronduit stoppen met eten. Maar keer op keer datzelfde verhaal :
ik verloor kilo’s en dan nam die drang om te snoepen weer de bovenhand.

Hoewel ik altijd al geloofde dat er waarheid moest zitten in die eeuwenoude Chinese traditie, stond ik in het begin toch wat terughoudend tegenover acupunctuur. Ik wist er bijna niets over en ik kende niemand die het al geprobeerd had. Dat ziekte, pijn en verslaving kunnen bestreden worden met enkele naaldjes en wat kruidenthee is toch moeilijk te vatten voor een traditionele westerse geest. En ja, ik had ook schrik dat het pijn zou doen. Die twijfels verdwenen echter zeer snel.

Ik weet nu dat je accupunctuur moet voelen opdat het optimaal werkt. Niet zozeer het prikken, maar het stimuleren van de naalden kan soms wat onaangenaam zijn, maar je hebt absoluut geen uitzonderlijke hoge pijngrens nodig om het te verdragen. Wat dat aspect betreft was ik dus al snel gerustgesteld. Daarenboven merkte ik al na mijn eerste sessie het verschil : minder honger en vooral minder zin in van alles ! Dit had ik nog nooit meegemaakt. De behandeling onderdrukt niet enkel je hongergevoel, het drijft ook je metabolisme op.
Ik ben er dus helemaal van overtuigd dat acupunctuur werkt, maar ik weet ook dat het geen wondermiddel is in de zin dat je zelf niets meer moet doen. Je moet uiteraard nog steeds voldoende gemotiveerd zijn en bewust kiezen wat je eet.
Ik heb het volste vertrouwen in Ya en ben haar erg dankbaar, want ik zie mijn streefgewicht elke dag dichterbij komen !

Caroline B, Leuven

I came to Ya because of pain in my neck and shoulder – the muscles were severly tenderd – in fact I was stressed everywhere
After a few times already of acupuncture and massage, and with drinking herb tea, my muscle pain has become greatly dimunished and I feel more relaxed.
My neck is loose and flexible now.
I m very greateful for Ya’s work.

Serdar, Leuven